Artikel

Lang levetid betyder alt for økonomien

arrow_backTil oversigten

9. marts 2023 | ACTEC

Der er er pokker til forskel på batterier, og to produkter, som ligner hinanden udenpå, kan være vidt forskellige i praktisk brug. Hvor en række fjernøstlige producenter accepterer ”godt nok”, så er eksempelvis japanske producenters tilgang til kvaliteten af batterier og celler helt anderledes elitær og høj. I Japan er ”godt nok” bestemt ikke ”godt nok”. For en række virksomheder giver det rigtig god mening at tænke driften ind i valget af batterier.

– Vi har et interessant eksempel fra et stort dansk alarmselskab, hvor en række komponenter i hvert anlæg blev forsynet fra AA-celler af en unavngiven oprindelse. I brug havde AA-cellerne en levetid på typisk to år. Ved i stedet at anvende NiMH-celler fra japanske Panasonic kunne den funktionelle levetid for alarmanlæggene øges til mellem otte og 12 år mellem celleskift. Det giver en mængde spildtid, når servicefolk skal køre land og rige rundt for at skifte batterier, siger ACTECs administrerende direktør, Christian Nyborg.

Eksemplet fra alarmselskabet kan meget let overføres til andre brancher, hvor man kan frigøre ressourcer til andre kunderettede opgaver, som giver langt bedre mening end udskiftning af batterier. Det kunne eksempelvis være installation af nye produkter eller næste generation af apparater. Samlet set giver det også en ”grønnere” tilgang til flere markeder end spildet af ressourcer på flere batteriskift.

– Man kan måske spørge sig selv, hvordan det giver mening for ACTEC at sælge færre batterier. Men virkelighedens verden viser, at det gør vi nu ikke. Anvendelsen af batteriløsninger vokser eksplosivt, så vores salgstal stiger. Men vi tror på, at vi vinder meget på troværdigheden ved at hjælpe kunderne til at maksimere deres batterilevetid. Det sikrer kunderne den billigste løsning i længden, og vi kan give apparatdesignere, industrifolk og generelle brugere af batterier et dybere indblik i parametre som ladetid, op- og afladningsforløb samt temperaturforhold. Når vi kan dokumentere, at vi leverer den optimale løsning hver gang, så kommer vores kunder igen med deres nye projekter, fortæller Morten Nyborg, der er ACTECs produktchef.

ACTEC bruger blandt andet termografi til at vise, hvordan cellerne og forbindelserne opfører sig i batterierne, og ved at teste de forskellige kemier og kapslinger under realistiske forhold, opstår der ikke ubehagelige overraskelser i felten, når kunderne sætter batterierne i drift i applikationerne. Det giver kunderne en god “real-life” vurdering af batterierne, hvilket sikrer, at en valgt batteriløsning ikke alene er den bedste – men i længden også den billigste.

Flere artikler fra ACTEC

Artikel er skrevet af:

ACTEC

Din erfarne batterileverandør
I mere end 30 år har ACTEC været specialist i at udvikle og producere skræddersyede batteripakker til ethvert behov – men vi forhandler også færdige løsninger til både små og store virksomheder, der værdsætter kvalitet og funktionalitet.

Hos ACTEC finder du alle former for batterier, ladere, testere og strømforsyninger, som kan bruges i dine produkter eller i de apparater, du benytter i dit daglige arbejde.

Tal med en batteriekspert
Batterier kan være en kompliceret sag, og forskellige virksomheder har forskellige ønsker og behov. Nogle skal bruge batteri

Se profil
keyboard_arrow_up