Cases

pK Chemicals A/S øgede produktionskapaciteten med 25 % uden kvalitetstab

arrow_backTil oversigten

3. maj 2023 | Danish Technological Institute

pK Chemicals A/S fremstiller Dextran (sukker-polymer), der er en vigtig ingrediens i bl.a. medicin og kosmetik. Fremstillingen involverer dog mange trin, hvor hvert procestrin påvirker alle efterfølgende led i kæden, hvilket gør det udfordrende at optimere hvert enkelt deltrin i processen.

pK Chemicals A/S valgte derfor at afprøve det nye digitale værktøj Brownie Bee til at optimere deres vanskelige hydrolyse-procestrin. Målet med hydrolysen er at få molekyler til at have en bestemt, og ensartet, længde inden det næste procestrin.

Resultatet af forløbet blev:
I løbet af det fire måneder lange forløb blev pK Chemicals A/S klogere på, hvordan de kan bruge data mere aktivt til at styre deres hydrolyse-proces. Forsøgene med hydrolyse-processen har desuden ført til, at pK Chemicals A/S kan tilføre 25 % mere Dextran til processen, end de kunne før – uden at det går ud over kvaliteten af output-produktet. Det betyder med andre ord, at produktionsomkostningerne i hydrolyse-delen er reduceret væsentligt og vil føre til væsentlige besparelser i form af strøm, vand og kemikalier, der bruges i processen.

pK Chemicals A/S øjner desuden nu muligheden for at bruge Brownie Bee til at opnå bedre forståelse og udbytte i andre procestrin gennem nye eksperimenter.

Flere artikler fra Danish Technological Institute

Casen er skrevet af:

Danish Technological Institute

Teknologisk Institut er en dansk teknologiorganisation, der har været førende i forskning, udvikling og innovation siden dens grundlæggelse i 1906. Vi er specialiserede inden for en række teknologiområder, herunder energi, miljø, materialer, fødevarer og produktion. Vores arbejde er drevet af en stærk forpligtelse til bæredygtighed.

Teknologisk Institut er en vigtig aktør inden for den grønne omstilling og den fortsatte teknologiudvikling. Vi samarbejder tæt med både private og offentlige organisationer for at styrke dansk erhvervsliv og samfundet som helhed.

Vi gennemfører omfattende f

Se profil
keyboard_arrow_up