Artikel

Aalborg-virksomhed vinder prestigefyldt pris

arrow_backTil oversigten

10. maj 2023

Xtellio/Xtel Wireless fra Aalborg vandt tirsdag 10. maj 2023 den eftertragtede Årets IoT-pris på messen EOT - Electronics of Tomorrow i MCH Messecenter Herning - og agter at fejre triumfen med champagne.

Aalborg-virksomheden Xtellio/Xtel Wireless trak det længste strå, da vinderen af Årets IoT-pris tirsdag formiddag blev afsløret kåret på EOT - Electronics of Tomorrow-messen. Og prisen har stor betydning for vinderen:

- Det er en vigtig anerkendelse for os. Vi har arbejdet sindssygt hårdt i halvandet år på at få standardiseret de her produkter og få dem flyttet fra at være projektløsninger til at være standardprodukter, siger CEO i Xtellio/Xtel Wireless Tom Valbak Aardestrup og fortsætter:

- Vi er en lille virksomhed, så det er selvfølgelig også noget, vi kan bruge markedsføringsmæssigt. Vi gør meget ud af vores tilstedeværelse på LinkedIn og andre sociale medier, og det er jo perfekt indhold med billeder fra en prisoverrækkelse som denne - det kan give noget genlyd.

CEO'en fortæller, at prisen skal fejres hjemme i Aalborg, og som produktchef Jacob Zimmer supplerer:

- Det må være på sin plads med en lille flaske champagne på fredag.


Tapper ind i tendenser i markedet
Xtellio/Xtel Wireless vandt prisen for produktet Xtellio (læs mere på https://www.xtellio.com), og IoT Community Lead ved Nordic IoT Centre Camilla Føns Mortensen begrundede valget med følgende ord:

- I har formået at omlægge jeres produktion og tappe ind i nogle tendenser i markedet i forhold til at standardisere produkter. Derudover arbejder I med data på en måde, hvor virksomhederne får en større råderet over de data, der er.

Årets IoT-pris har til formål at fremhæve et centralt område i den digitale udvikling af vores samfund og virksomheder.

Dommerne bag kåringen af årets IoT-pris er IoT Community Lead ved Nordic IoT Centre Camilla Føns Mortensen, branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg, specialkonsulent i Digitalisering og Teknologi, KL, Søren Nørgaard Madsen, lektor ved Institut for Forretningsudvikling og Teknologi på Aarhus Universitet Mirko Presser og journalist på Ingeniøren med speciale i digitale teknologier Laurids Hovgaard. Bag prisen står Nordic IoT Centre, der drives af de to GTS-virksomheder FORCE Technology og Alexandra Instituttet, i samarbejde med DigitalLead, DI Digital og Ingeniøren.

EOT - Electronics of Tomorrow finder sted i MCH Messecenter Herning 9.-11. maj 2023, og der kan anmodes om presseakkreditering til messen hér.

keyboard_arrow_up