Artikel

ODU får standard dataprotokoller til at virke under ekstreme forhold

arrow_backTil oversigten

5. september 2023 | ODU Denmark ApS

Effektiv digital kommunikation forudsætter, at man anvender standardiserede kommunikations- og netværksprotokoller så som TCI/IP, HDMI eller USB. I stigende grad rykker disse protokoller imidlertid fra kontorer ud i rå industrimiljøer med vibrationer, snavs og fugt.

Under disse betingelser kan kommunikationen kun fungere stabilt og pålideligt, hvis forbindelsesteknikken er designet til at modstå de ydre påvirkninger. Kabler og stik skal kunne tåle de barske forhold. Her er de standard kabler og stik, der normalt anvendes, dog ikke meget bevendt.

ODU, der er global konnektorspecialist med 2.600 ansatte, hvoraf 1.400 arbejder i virksomhedens hovedkontor i tyske Mühldorf am Inn, er specialiseret i at designe og fremstille forbindelsessystemer til krævende kunde-applikationer.
Når omgivelserne bliver barske, er det afgørende, at man finder et optimalt samspil mellem tre komponenter: Stikforbindelse, forbindelsesteknik og kabel. Først i kombination med et passende kabel og en processikker udført forbindelse kan et stik opfylde de krav, som den konkrete applikation stiller.

ODUs portefølje omfatter stik til standard kommunikationsprotokollerne Ethernet/IP®, SPE, USB®,
HDMI® og DisplayPort®. ODU leverer kabelkonfektion til standardprotokoller, typisk med et standard interface stik i den ene ende og et ODU stik i den anden, i markedets bedste kvalitet, i vilkårlige længder og uden minimumsantal. Derudover kan premium stikforbindelser fra andre producenter integreres uden problemer.

Netop på området datateknik er en velafprøvet systemløsning det rigtige valg. Det skyldes især, at løsningen kræver en processikkert udført kabelkonfektion samt test af overførselsegenskaber og signalintegritet baseret på den valgte protokol. Dermed sikrer ODU kabelkonfektionens pålidelighed. ODU overtager simulering af den komplette overførselskæde og tilbyder komplekse systemløsninger, der lever op til kundens specifikationer. Vel at mærke ikke kun i teorien, men under de faktiske betingelser der hersker i det miljø, løsningen skal fungere i.

Fordele ved ODU kabelkonfektionering
I kraft af en række samarbejder kan ODU tilbyde sine kunder kvalificerede standardkonfektioner,
Konfektionering giver kunderne en række markante fordele. Man får mulighed for at få udviklet eksklusive og kundetilpassede interfaces, også i små serier. Simuleringer og test udføres allerede i udviklingsfasen. Den samlede løsning testes, så den lever op til de højeste kvalitetskrav for datafrekvens, dæmpning, signalintegritet m.m. Desuden nyder kunden godt af rimelige priser, uden krav om minimumstyktal. Og ikke mindst gør ODU livet lettere for kunden, da hele leverancekæden reduceres til én leverandør og ét varenummer.

Denne ideelle kombination muliggør indsættelse af stikforbindelser i en bred vifte af anvendelser, både standard og kundetilpassede, i selv meget krævende miljøer.

Flere artikler fra ODU Denmark ApS

Artikel er skrevet af:

ODU Denmark ApS

Global repræsentation med perfekte forbindelser

ODU koncernen er blandt verdens førende producenter af konnektorsystemer og beskæftiger globalt 2.700 medarbejdere. Ud over hovedkvarteret i Mühldorf am Inn, Tyskland, har ODU også international produktion og distributionsnetværk i Sibiu (Rumænien), Camarillo (USA), Shanghai (Kina) og Tijuana (Mexico).

ODU kombinerer alle relevante ekspertiseområder og nøgleteknologier, som omfatter design og udvikling, fremstilling af værktøj og specialmaskiner, injektionsstøbning, stansning, drejning, overfladebehandling samt montage og kabelkonfektione

Se profil
keyboard_arrow_up